UVO Vervoer B.V. Taxi - Touringcar - Koerier Groningen Nederland
Deutsch - German English Nederlands - Dutch

Bergsmastraat 5

9982 EA Uithuizermeeden

Uithuizermeeden: 0595-412611

Winsum: 0595-441774

Uithuizermeeden:
0595-412611

Winsum:
0595-441774

Deutsch - German English Nederlands - Dutch
Richtlijnen WMO-vervoer m.i.v. 15 juni

Richtlijnen WMO-vervoer m.i.v. 15 juni

16 juni 2020

In de afgelopen periode zijn er door de versoepelingen van de preventiemaatregelen Corona regelmatig nieuwe richtlijnen voor het vervoer vastgesteld. Met deze informatie geven wij een update van het Wmo vervoer zoals deze vanaf 15 juni van toepassing zijn voor alle pashouders.

Het nieuwe protocol Zorgvervoer is conform het landelijk kader van het RIVM. Het bijgevoegde protocol zorgvervoer en de hieruit voorkomende richtlijnen zijn opgesteld door het Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). De KNV is de koepelorganisatie voor het beroepspersonenvervoer. Het bijgevoegde stroomschema geeft een duidelijk en helder inzicht in de verschillende vormen van vervoer en richtlijnen.


Voor het Wmo-vervoer zijn de belangrijkste richtlijnen om te reizen:

 • Maak alleen gebruik van het Wmo-vervoer als het echt nodig is en u geen ander vervoer heeft en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

 • Wanneer iemand klachten heeft die mogelijk wijzen op een besmetting met het Coronavirus, dan kan er geen gebruik worden gemaakt van het Wmo-vervoer.

 • Wanneer iemand zichtbare symptomen heeft van verkoudheid bij het ophalen, dan kan deze persoon helaas niet worden vervoerd.

 • Het is verplicht om een mondkapje te hebben in het taxivervoer. Bij minder dan 1,5 meter afstand tussen de chauffeur en de reiziger en/of tussen reizigers onderling is het dragen van een mondkapje verplicht.

 • Bagage bijvoorbeeld een rollator is toegestaan.

 • Vervoer in of van een scootmobiel is niet toegestaan. Kunt u niet zonder scootmobiel reizen met de Wmo-taxi neemt u dan contact op met uw gemeente voor nadere afspraken.

 • De vervoerstijden van de Wmo-taxi zijn vanaf 15 juni van 06.00 uur tot 01.00 uur

 • Betaling kan alleen via automatische incasso/machtiging/gepaste contante betaling en indien aanwezig (contactloze) pinbetaling.

 • Boek uw reis bij voorkeur 24 uur van te voren.

 • Reis bij voorkeur buiten de spitstijden, deze zijn van 7.00 uur tot 9.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur.

 • Uw vervoerder kan u vragen uw reistijden indien mogelijk aan te passen i.v.m. het aantal beschikbare voertuigen en chauffeurs.


Klik hier voor een stroomschema zorg- en taxi vervoer maatregelen op hoofdlijnen

Klik hier voor het sectorprotocol zorgvervoer, waaronder het WMO-vervoer valt


Wilt u meer nieuwsberichten lezen? Ga naar de nieuwspagina.

Mondkapjes in de taxi Mondkapjes in de taxi

Mondkapjes in de taxi

Vanaf maandag 8 juni is het verplicht om een mondkapje te dragen in de taxi. Dit geldt voor alle reizigers boven de 12 jaar. Ook de chauffeurs dragen een mondkapje. Let op: er zijn géén mondkapjes verkrijgbaar in de taxi!... Lees verder »»

Contact

Bergsmastraat 5
9982 EA Uithuizermeeden
T: 0595-412611
E: info@uvovervoer.nl

Nieuws

Alle nieuwsberichten en actualiteiten van UVO Vervoer B.V. kun u zien op onze nieuwspagina.

24-uurs

UVO Vervoer is een taxi- en touringcarservice die 24 uur per dag, 7 dagen per week tot uw dienst staat. Offerte aanvragen

© 2019 UVO Vervoer B.V.
Gemaakt door Hoogma Webdesign